Aceste exercitii Qigong Gongong sunt destinate antrenarii trupului si mintii practicantului, ele conducand practicantul pe calea sanatatii perfecte si a relaxarii constiente, armonizand omul cu intreaga manifestare a Universului. Dintre exercitiile qigong recomandate se afla Colectarea Energiei prin Floarea de Lotus, Brocartul in 8 Sectiuni, Cele 10 Simboluri ale Longevitatii, Tehnicile Zhuang, Yi Jin Jing, La Qi Fa, Luohan Qigong, precum si diverse alte tehnici de colectare si cultivare a energiei. Pentru cursuri si lectii de qigong online accesati Curs de Initiere in Gongong Qigong.

Pentru exercitii qigong video, accesati canalul Youtube Gongong.

Colectarea energiei prin Floarea de Lotus

Colectarea Energiei prin Floare De Lotus este un exercitiu specific Gongong Qigong, prin care se realizeaza colectarea energiei din Univers si concentrarea / cultivarea ei in Xia Dantian (depozitul de energie al organismului).

Pozitia de pornire:
Picioarele departate, varfurile ... 

Citește mai mult

Exercitii pentru slabit – qigong pentru reglarea metabolismului

Obezitatea este un flagel care a cuprins deja marea majoritate a tarilor dezvoltate economic. Lumea este obsedata de diete pentru slabit, uitand ca acestea trateaza cauza sub aspect superficial.
Exercitiile pentru slabit in abordarea Gongong Qigong functioneaza pe principiul reglarii metabolismului, ... 

Citește mai mult

Cele 13 Miscari Ale Calugarului – Luohan Qigong

Suita de tehnici dedicata avansatilor „Cele 13 Miscari Ale Calugarului” poate fi abordata cu succes doar dupa ce practicantul Qigong a dobandit nivelul echilibrului stabil si al energiei fluide.

Echilibrul stabil isi are radacinile in posturile statice (spre exemplu Zhan ... 

Citește mai mult

Exercitii pentru rinichi

Iarna, rinichii sunt organul senzitiv, "deschis", ca atare este necesar ca in aceasta perioada sa fie protejati (printr-un stil de viata adecvat) si energizati cu ajutorul tehnicilor specifice qigong.

Citește mai mult

Program practica exercitii Gongong Qigong

Pentru cei aflati la inceput de drum in qigong este indicat ca sedintele de practica sa inceapa cu un exercițiu qigong de colectare a energiei, urmat de cultivare..

Citește mai mult

Colectarea de energie prin miscari asemanatoare larvei

Colectarea de energie prin miscari asemanatoare larvei (exercitiu provenit din Zhong Gong, sistem creat de maestrul Zhang Hong Bao si popularizat in Romania de maestrul Lin Kai Ting) este una dintre cele mai dificile forme de executat pentru incepatori, avand in vedere faptul ca executia corecta este ... 

Citește mai mult

Tehnica Qigong Vibrant – eliminarea energiei negative si revenirea la copilarie

Prima forma a exercitiului: echilibreaza energiile YIN-YANG pe meridianele energetice, coordoneaza si echilibreaza functionarea organelor interne

Pamantul este un magnet foarte puternic, implicit campul magnetic al acestuia influenteaza organismul. Poate fi facuta o analogie a efectului primei forme ... 

Citește mai mult

Calatoria Dragonului, in 5 Forme [Exercitiu Qigong Intern, Nivel Superior]

„Concentreaza-te. In loc sa asculti cu urechile, asculta cu inima.
In loc sa asculti cu inima, asculta cu intregul qi.
Ascultarea obisnuita se opreste in dreptul urechii, in vreme ce inima merge mai departe si intelege circumstantele.
Qi-ul este ... 

Citește mai mult

Emiterea energiei prin palme, cu sunet

Lao Gong
Punctul Lao Gong (aproximativ in centrul palmei)

„Palma care coboara, pentru a emite energie prin sunet” este un exercitiu simplu si foarte puternic, provenit din scoala de qigong Zhong Gong, fondata de marele maestru Zhang Hong Bao.

In timpul expiratiei – emiterea energiei prin palme, cu ... 

Citește mai mult

Respiratia Corporala – Contopirea cu Universul

Despre respiratia corporala s-au scris o sumedenie de articole, dintre care multe prezentau acest exercitiu qigong ca pe o respiratie prin piele. Nimic mai limitat decat aceasta abordare superficiala.

Este adevarat ca, in prima faza, practicantul incepator se va concentra pe introducerea energiei ... 

Citește mai mult

Wu Ji – Postura Qigong – Indicatii

Postura Wu Ji – vidul, infinitul, creator al dualitatii, sursa celor „zece mii de lucruri”
– 無極

Wu Ji este postura pe care oricare incepator trebuie sa o exerseze pentru a incepe sa-si „simta corpul” si sa linisteasca mintea. Este o postura in care corpul devine perfect echilibrat, structura necesara pentru reglarea energetica a acestuia.

Cateva reguli care ... 

Citește mai mult

Cele 6 Sunete Vindecatoare (Liu Zi Jue Qigong) – eficiente in tratarea afectiunilor pulmonare

Un studiu desfasurat in sapte spitale (specializate in probleme respiratorii) din Beijing a demonstrat eficacitatea exercitiilor qigong „Cele sase sunete vindecatoare” in tratarea afectiunilor pulmonare, in speta ... 

Citește mai mult

Zhan Zhuang-ul Degetelor Sabie

Sub denumirea de Zhan Zhuang sunt cunoscute exercitiile qigong statice de exersare a posturii, traducerea literala fiind „antrenarea posturii”.

Printre cele mai cunoscute tehnici Zhan Zhuang se afla Zhuang-ul Celor Trei Cercuri (predat in cadrul unui curs din luna octombrie a anului trecut), ... 

Citește mai mult

Brocartul in 8 Sectiuni (Ba Duan Jin)

Exercitiile de qigong sunt numeroase, dar niciunul nu atinge popularitatea „Brocartului in 8 parti (sectiuni, forme)”. Cunoscut si sub denumiri precum „Cele 8 piese din Brocart” sau „Brocartul de Aur in Opt Sectiuni”, originea acestuia se pierde in trecute si misterioase ... 

Citește mai mult