Prima forma a exercitiului: echilibreaza energiile YIN-YANG pe meridianele energetice, coordoneaza si echilibreaza functionarea organelor interne

Pamantul este un magnet foarte puternic, implicit campul magnetic al acestuia influenteaza organismul. Poate fi facuta o analogie a efectului primei forme cu aceea a influentei magnetului asupra piliturii de fier: in momentul in care scuturam usor pilitura de pe un magnet; acele piliturii se aliniaza conform liniilor de camp ale magnetului respectiv. Acelasi lucru se intampla cu energiile corpului uman pe parcursul primei parti a exercitiului, atingandu-se armonia cu Pamantul.

Respiratia este normala si calma. Se aduce un zambet pe fata şi bucurie in suflet.

Se sta in picioare, corpul este relaxat, picioarele sunt departate la o distanta aproximativ egala cu latimea umerilor. Corpul se va scutura relaxat, nu neaparat in ritmul muzicii (relaxarea este atat a musculaturii cat si a tuturor organelor interne). Se scutura energia patogena si statuta din intreg corpul. Se scutura pe rand toate organele interne, scheletul, muşchii, pielea, sangele etc. Se insista cu mintea in zonele cu afectiuni cunoscute, si acolo unde apare durere, deoarece acolo se afla energia blocata. Energia bolii este scuturata şi ea cade catre picioare fiind o energie grea (bing qi, energia stagnanta).

A doua parte are rolul de a trimite energia negativa, scuturata din intreg corpul, in prima secventa, cat mai adanc in pamant

Se sta in continuare in picioare, dar nemiscat, cu picioarele la o distanta aproximativ egala cu latimea umerilor. Corpul este la fel de relaxat, dar s-a oprit din miscare. Se practica o serie de respiratii: inspiratia este normala, relaxat abdominala, iar in timpul expiratiei se trimite energia patogena (bing qi) prin talpile picioarelor (punctele yong quan), cat mai adanc in pamant.

A treia parte: tehnica redevenirii copil
Se indeparteaza gandul de la energia patogena. Se face o scurta meditatie tematica. In linişte cateva momente, ne imaginam ca ne aflam pe malul marii, este dimineata devreme si soarele rasare din mare. Ne aflam la varsta copilariei, suntem foarte tineri şi foarte fericiti, nu avem niciun fel de griji, niciun fel de necazuri. Rasare soarele si simti ca viata abia incepe. Efectele sunt benefice asupra psihicului si fizicului. Iti poti prelungi viata gandindu-te ca esti copil, pur si simplu simti ca intineresti.

Efectele practicarii qigongului vibrant

Vindecarea tuturor afectiunilor in plan fizic si energetic.
Reglarea energetica a intregului corp, prin raportarea la forta magnetica a Pamantului.
Intinerire, prin practicarea tehnicii revenirii la copilarie.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.