Qigong Classes Bucharest - English version

Calatoria Dragonului, in 5 Forme [Exercitiu Qigong Intern, Nivel Superior]

Posted on dec. 25, 2016 in Exercitii Qigong | 0 comments

Calatoria Dragonului, in 5 Forme [Exercitiu Qigong Intern, Nivel Superior]

“Concentreaza-te. In loc sa asculti cu urechile, asculta cu inima.
In loc sa asculti cu inima, asculta cu intregul qi.
Ascultarea obisnuita se opreste in dreptul urechii, in vreme ce inima merge mai departe si intelege circumstantele.
Qi-ul este vid (fara forma), in felul acesta este atotcuprinzator.
Numai calea adevarata poate accesa vidul, fiindca vidul este postul inimii.”

 

Forma 1 – Dragonul zburand printre nori  (video)

Intram intr-o stare relaxata si deschisa, lasand qi-ul sa circule liber. Suntem printre munti acoperiti cu ceata deasa si nori grosi, albi. Zburand printre nori si ceata, toate simturile se ascut, suntem foarte atenti la tot ce ne inconjoara.
Uitam ca avem un trup fizic si zburam prin nori, intorcandu-ne la natura. Qi-ul incepe sa circule urmandu-si calea naturala. Avem umerii relaxati, intregul corp relaxat, uitam de toate gandurile si grijile, simtim doar forma norilor prin care zburam.

Forma 2 – Intoarcerea dragonului in munti

Norii si ceata deasa se intrepatrund, corpul este inconjurat de o ceata misterioasa si nu mai putem recunoaste nimic din ce ne inconjoara. Ne aflam intr-o stare de semiconstienta. Stam cu spatele drept, dar relaxat si inaltam usor capul spre cer.

Simtim echilibru si stabilitate, suntem asemenea unui clopot masiv asezat cu baza pe pamant, nemiscat si stabil. Intram in comuniune cu spiritul cerului si pamantului. Uitand de ego, cautam sensul existentei. Mintea este in miscare, in vreme ce aspectul fizic este impietrit.
Intoarcerea dragonului in munti inseamna intoarcerea la noi insine.

Forma 3 – Plimbarea dragonului prin ceata

Corpul iese din nemiscare si intra in actiune. In timpul in care corpul este in miscare, mintea atinge un nivel superior de intelegere. Intelegem ca intreaga manifestare este intr-o permanenta schimbare si ca toate actiunile sunt naturale. Suntem parte din natura si ne vom intoarce in natura, intr-o acceptare pura, perfecta.

Inima si mintea se identifica, Uitam de toate lucrurile negative, de toate greselile, de toate egoismele si dorintele. Atingem o stare de beatitudine.

Ceata din jurul nostru incepe sa se risipeasca usor, incepem sa intrezarim calea.

Forma 4 – Dragonul priveste luna

Acum ne inaltam starea de constienta pe un nivel si mai inalt. Scopul dragonului care priveste luna este acela de a ne examina pe noi insine; privindu-ne nerealizarile si problemele, incepem sa intelegem greselile lumii in care traiam.

Ne focalizam atentia in Shang Dantian, in mijlocul fruntii.

Privim luna stralucitoare, aflata in departare. Ne golim de toate emotiile, de fericire, de griji, de tristete si bucurie. Trimitem toate emotiile lunii, simbol receptiv care ne intelege si ne accepta confesiunea.

Forma 5 – Impletirea Qi-ului cu Universul

In acest punct ar trebui sa aveti raspunsuri la toate intrebarile care au aparut in formele precedente.
Unificand mintea-inima cu universul, gasim raspunsul. Suntem intr-o stare de pace; nu mai avem ochi, nu mai avem inima, nu mai avem minte. Suntem universala vacuitate, ne-am identificat total cu cerul si pamantul.
Intreaga manifestare se indreapta spre acelasi punct si noi am devenit una cu Universul.

No Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Curs de Qigong asezat - "Calatoria Dragonului, in 5 Forme" - Gongong Qigong - […] luna decembrie vom relua cursul qigong numit „Calatoria Dragonului, in 5 forme„. Toate tehnicile vor fi practicate din pozitia semi-lotus…
  2. 25 februarie 2017 - Curs Qigong, Forme Mixte - Gongong Qigong - […] Calatoria Dragonului (forma asezat) […]
  3. Program practica exercitii Gongong Qigong - Gongong Qigong - […] la tehnica de Cultivare a Energiei, dupa care puteti executa celelalte exercitii: Brocard asezat, Calatoria Dragonului, Micul Circuit ceresc…
  4. Sambata 8 aprilie - duminica 9 aprilie, cursuri Qigong - Gongong Qigong - […] vor fi axate pe qigong-ul in forma asezat, asociat cu forme de meditatie (Ba Duan Jin forma asezat, Dragonul…
  5. Curs Qigong asezat - 7 octombrie 2017 - Gongong Qigong - […] Calatoria Dragonului, in Cinci Forme […]

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.