Despre respiratia corporala s-au scris o sumedenie de articole, dintre care multe prezentau acest exercitiu qigong ca pe o respiratie prin piele. Nimic mai limitat decat aceasta abordare superficiala.

Este adevarat ca, in prima faza, practicantul incepator se va concentra pe introducerea energiei in corp la nivel superficial, prin invelisul exterior, care este singurul cu care poate face priza constient, dar acesta este doar varful aisbergului. In fapt, aceasta tehnica ne poate duce mult mai departe.

Tehnica de baza este simpla: pornim prin a ne relaxa usor, dupa care incepem sa respiram constient:

  • in timpul inspiratiei introducem energie in corp, energie benefica, pura si vindecatoare, pe care o putem vizualiza ca pe o lumina alb stralucitoare care ne imbiba corpul, pe intreaga suprafata, de la exterior spre interior. Aceasta energie va fi absorbita si, odata introdusa in corp, va fi condusa spre Xia Dantian (Dantian-ul inferior), depozitul central de energie al organismului, biobateria umana.
  • in timpul expiratiei vom elimina, prin toata suprafata corpului, energia negativa, stressul, boala, grijile si supararile; vom constientiza cum aceasta energie impura, pe care o putem vizualiza ca avand o culoare gris, se indeparteaza treptat, pana la capatul Universului.

Respiratia trebuie sa fie natural-abdominala, calma si cat mai prelunga. Nu fortati lungimea inspiratiei si a expiratiei in mod artificial; timpii de inspir si expir vor creste de la sine, odata cu relaxarea practicantului, odata cu linistirea mintii si trupului.

Practicantul avansat al respiratiei corporale poate experimenta fenomenul de decorporalizare sau de levitatie. Este foarte important ca aceasta tehnica sa fie practicata cu incredere si cu convingerea ca nimic rau nu se poate intampla; constientizati ca ne vom intoarce intotdeauna in corpul nostru, la finalul exercitiului.

Stadiul ultim al tehnicii consta in atingerea starii de ubicuitate, atingerea starii de identificare cu Universul, cu intreaga manifestare si nemanifestare. In acest stadiu practicantul a trecut de nevoia acumularii energetice, el este energie din energie; practic respira odata cu Universul.

respiratie-corporala

Respiratia corporala poate fi practicata oricand si oriunde, fiind o tehnica qigong interna. Are un foarte rapid efect asupra durerilor de orice fel (daca ajungeti sa stapaniti foarte bine tehnica, le elimina dupa cateva cicluri de respiratie).
Este foarte eficienta in combaterea racelii si gripei, in fapt a oricarei agresiuni externe.

Combinata cu tehnicile de autovindecare (conducere a energiei curate spre zonele afectate) constituie un remediu impresionant, aplicabil in orice fel de accidentare. Chiar daca poate parea o tehnica simpla, stapanirea la nivel de maiestrie a respiratiei corporale ne va revela dimensiunea universala a fiintei.

Respiratia corporala va fi predata in cadrul cursurilor indoor.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.