Splina este răspunzătoare de transformarea și distribuția esentei provenite din hrana și din fluide, cât și de transformarea „umezelii” patogene. O splina sănătoasă va facilita o absorbție și o distribuție optima a esenței. Pe cale de consecință, întregul corp va primi nutrienții necesari și esențial pentru supraviețuire. 

Din această cauză, splina a fost denumită rădăcina vieții postnatale.

Dacă există o absorbție corespunzătoare și o transformare corecta a esenței din hrană, aceasta va deveni o esență rafinată si nu se va transforma într-o umezeală patogena, care sa îngreuneze tractul digestiv.

Prezența umezelii patogene în sistem poate afecta sever acțiunile de transformare a hranei de către splina. 

 

Splina este situată în centrul celor cinci sisteme de organe. În consecință nu este asociată nici unui sezon dar înflorește în timpul tuturor sezoanelor. De aceea respirația vindecatoare  „HU” va putea fi practicat in orice sezon, cu aceleasi efecte benefice. 

DE RETINUT:

În momentul în care apare consumul exagerat de hrană sau de lichide, splina va fi dezechilibrată. Atâta timp cât sistemul splina-stomac este dezechilibrat, mâncarea și hrana stagnează și nu se transformă in esenta. De aici rezulta obezitatea. Gura pierde abilitatea de a distinge aromele, extremitățile devin obosite, simțim disconfort în stomac și regiunea abdominală (pot apărea simptome de diaree și greata).

Dacă ne forțăm să mâncăm atunci când nu suntem înfometați, splina va suferi. Dacă ne forțăm să bem lichide atunci când nu ne este sete, stomacul se va balona.

Dacă mâncăm peste măsură, vasele pe care circulă energia vor fi obstrucționate, iar zona stomacului va deveni aglomerată și închisă. Pe de altă parte, dacă mâncăm prea puțin, corpul va deveni slabit, stomacul va deveni „înnodat” și gândurile noastre vor deveni instabile.
Echilibrul este cheia spre un organism sanatos. 

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.