Când ajungi la un anumit nivel în practica Qigong, s-ar putea să simți că nu mai progresezi. Acest lucru se datorează faptului că ai mers atât de departe cât poate gestiona corpul fizic. Următorul pas este să dezvolți mintea și inima.

Dacă ești încă încăpățânat, supărăcios sau nerăbdător, acest lucru înseamnă că organele tale interne nu sunt suficient de echilibrate. Fiindcă nu este suficient să antrenezi doar corpul, ci trebuie să educi și atitudinea, care ține de „inimă”, de spiritul ei.
Una dintre modalitățile de a educa inima este meditația. Meditația ne ajută să „liniștim” energia, ajutând la calmarea emoțiilor, astfel încât să putem deveni sănătoși și echilibrați.

O altă metodă de a antrena spiritul inimii este prin practicarea Celor Cinci Virtuți / Comportamente. Acestea sunt reprezentate de: compasiune, loialitate, bunătate, înțelepciune și încredere.

Dintre acestea, loialitatea a fost una dintre cele mai importante, deoarece dacă o persoană este loială, aceasta înseamnă și că este stabilă și se poate construi pe o bază bună. Dacă o persoană se schimbă întotdeauna de la un lucru la altul sau nu își poate ține cuvântul, atunci niciunul dintre celelalte comportamente bune nu se poate dezvolta corespunzător, rămânând la un nivel superficial.

Cele Cinci Virtuți reprezintă tehnici foarte puternice, care practicate consecvent, alături de meditație, vor purifica mintea și inima, facilitând accesul practicantului la universuri spirituale superioare.

 

 

Leave a comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.