Să fii nici fericit peste măsură, nici cufundat în tristețe abisală. În toate există plus si minus, sus și jos, răutate și bunătate. Din această roată a contrariilor se naște existența manifestată și fiecare lucru conține, în miezul lui, sămânța opusului pe care îl naște la apogeu. Numai un ignorant poate crede că un lucru poate exista fără contrariul lui, căutând în permanență binele subiectiv si creând răul într-un plan paralel, de care nu e conștient.

Când te va cuprinde fericirea nemăsurată, gândește-te la durerea acelor ființe care suferă pentru ca tu sa trăiești acea fericire, pentru că totul are un rost și un preț. Dacă nu il vei plăti astazi, fiindcă altcineva dăruiește în locul tău, fii sigur că îl vei plăti mâine.

Când te va cuprinde tristețea, controleaz-o prin emoția bucuriei, pentru că suferința ta face loc bucuriei altora, în vreme ce nefericirea e doar o restanță de la o fericire trecută. Bucură-te, pentru că ai echilibrat balanța.

Mulțumește-i celui rău pentru ca fără el nu ai putea fi bun, fii recunoscător celui zgârcit si invidios, pentru că fără invidia si nimicnicia lui, generozitatea ta n-ar putea avea formă.

În finalul călătoriei vei înțelege că tu ești și cel rău și cel bun, în egală măsură și în același timp. Atunci vei înțelege că lumina nu e diferită de întuneric și că adevărul este doar o minciună acceptată într-un sistem de valori potrivit ei.
Atunci vei fi în armonie cu întreaga manifestare și nemanifestare, vei fi vidul și întregul. Unitatea și infinitul vor fi cuprinse în tine.

Leave a comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.