Qigong Classes Bucharest - English version

Despre scop si sacrificii

Privind diverse demonstratii sau metode de predare ale unor maestri, probabil ca multi s-au intrebat cum au reusit sa atinga un asemenea nivel fizic, energetic si spiritual. Oare au fost, din punct de vedere informational, daruiti cu ceva in plus fata de cei care nu reusesc sa-si depaseasca propria conditie?

Daca veti avea curiozitatea sa cititi cateva biografii, veti afla ca toti s-au impartasit din normalitate, in stagiile de inceput ale vietii. Unii au plecat la drum chiar cu handicapuri de sanatate destul de serioase, iar altii au plecat la drum cu handicapul bogatiei. Pentru ca bogatia este un handicap; dupa cum este scris “mai lesne va intra o camila printre urechile acului, decat un bogat in imparatia cerurilor”.

Ce a facut deosebirea intre acesti oameni si restul lumii? Cum au reusit sa treaca peste tot si sa atinga realitatea ultima?

Multi vor spune ca au muncit mult, au fost perseverenti in practica si au beneficiat de invatatori care le-au aratat o cale pe care au strabatut-o pana la capat. Ce-i drept, acestea sunt aspecte de care este nevoie, dar nu rezolva totul.

In urma experientei  proprii, precum si prin observarea multor practicanti, din punctul meu de vedere capacitatea si disponibilitatea de a face sacrificii este cea mai importanta calitate a unui individ care vrea sa faca saltul dincolo de iluzie.

  • sa renunti la cafeaua de dimineata pentru a practica tehnicile potrivite(care oricum te energizeaza si-ti ofera o claritate a mintii mult superioara)
  • sa renunti la suetele cu colegii de la job pentru a practica tehnici interne
  • sa renunti la intalnirile cu prietenii sau prietenele care abia te asteapta pentru a-ti povesti ultimele noutati din vietile lor extraordinar de interesante, in detrimentul unor exercitii de echilibrare energetica
  • sa renunti la un concert, la un spectacol de teatru, la o excursie spre niste locuri pe care le-ai visat, pentru a medita si lucra cu tine insuti, in speranta ca te vei intelege si controla…

Asta inseamna sa faci niste sacrificii in virtutea unui scop care nu este scop in sine, este doar o intoarcere la realitate.

Lista de mai sus este extrem de scurta, in realitate puteti renunta la o multime de activitati total inutile, care va aduc doar placeri efemere. Budha a spus ca toate cautarile omului se nasc din “cele trei otravuri ale constiintei”: ignoranta, lacomia si furia. Eu cred ca un om furios nu poate fi altfel decat ignorant, la fel ca si unul lacom (lacom de bani, de putere, de placeri etc). Ca atare, singura mare otrava, din care izvorasc toate celelalte rele, este Ignoranta. Iar Ignoranta nu poate fi depasita decat prin autocunoastere, care se bazeaza pe sacrificarea vietii obisnuite, banale, nu prin proiectarea asupra aspectelor exterioare.

 

Fara sacrificii omul ramane agatat in lumea obisnuita a placerilor mai mult sau mai putin sofisticate, a confortului imediat, a propriei alienari.

 

Cand energia iti este canalizata spre “binele” imediat, padurea nu se mai vede din cauza copacilor.
Cand vrei sa intelegi cu adevarat (nu doar sa discuti la o cafea despre cat de frumos este sa intelegi), niciun sacrificiu nu este prea mare.
Cand reusesti sa intelegi cele de mai sus, vezi ca “sacrificiile” respective au reprezentat in fapt o curatenie pe care ai facut-o in existenta ta.

Pentru ca foarte putini pot raspunde la intrebarea “Cine esti Tu?” (nu ce job ai, ce pasiuni sau ce nume ai, nu ce calitati sau defecte manifesti in exterior). De ce? Pentru ca ignoranta le calauzeste toate actiunile si ajung sa traiasca viata totalmente reactiv, ca o papusa manuita de sforile societatii. O papusa nu va sti niciodata cine este cu adevarat.

Intrebati-va cat mai des, in diverse ipostaze, “Cine sunt Eu?”; daca raspunsurile vor fi diferite, inseamna ca propria existenta nu va apartine, chiar daca sclavia umana este (in teorie) abolita de ceva timp.

 

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.