Sanatatea Plamanilor si a Cailor Respiratorii, in Perioada Toamnei
– tehnici energetice –

Curs Gongong Qigong
14 septembrie ora 18:30

 

Conform Medicinei Traditionale Chineze, bazata pe Teoria Celor 5 Elemente si pe principiul Yin-Yang, Toamnei ii corespund Plamanii (ca organ Zang, plin, Yin). Aspectul Yang este reprezentat de Intestinul Gros.

Asta inseamna ca, in perioada Toamnei, Plamanii sunt „deschisi”, receptivi, sensibili, ca atare acesta este intervalul temporal in care este ideal sa practicam tehnici care energizeaza si echilibreaza acest organ.
In plus, Metalul (Plaman) sustine (da nastere) elementului Apa (Rinichi), care urmeaza in ciclul celor Cinci Elemente. Dupa cum am specificat in nenumarate ocazii, sanatatea rinichilor este cruciala pentru oricare individ. Daca elementul mama este slabit (in cazul nostru Plamanii), vom intra in iarna cu un deficit si la nivelul Rinichilor, ceea ce este de nedorit.

In cadrul cursului vor fi predate exercitii care, practicate consecvent si constient, energizeaza si echilibreaza Plamanii, mentinand intr-o stare de sanatate intreg sistemul respirator.

Cursul este predat de Ovidiu Pescarasu

IMPORTANT: Cursul contine tehnici care solicita corpul moderat spre intens (depinde de conditia fizica a fiecarui cursant). 

Va rugam sa luati in considerare ca aproximativ jumatate din durata cursului (respectiv tehnicile de concentrare si meditatie) va fi in pozitia asezat pe sol cu picioarele incrucisate (turceste / sukhasana sau siddhasana). 

 

Doresc Participarea la Curs

 

Daca doriti sa participați, vă rugam sa trimiteti obligatoriu urmatoarele date, odata cu mesajul de intenție participare la curs:

Varsta:
Greutate:
Inaltime:
Ultima tensiune arteriala cunoscuta:
Operatii pe coloana in trecut: da/nu
Hernii de disc: da/nu
Fracturi de bazin in trecut: da/nu
Afectiuni cardiovasculare: da/nu
Va considerati o persoana: activa/sedentara

NOTA: Pentru participarea la acest curs este necesara o declaratie pe proprie raspundere din care sa rezulte ca aveti capacitate de a sustine un efort fizic de intensitate medie. Persoanele cu afectiuni foarte grave ale coloanei vertebrale (hernii de diverse grade), cu hipertensiune arteriala sau cu probleme cardiace severe, nu pot participa.

Acceptarea la curs se va face in urma unei evaluari a starii de sanatate. 

 

Leave a comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.