Cele 6 Respiratii ale Vietii (Liu Zi Jue)
Curs Gongong Qigong

8 august 2018

Cele 6 Respiratii Vindecatoare (Liu Zi Jue) – set de tehnici stravechi, este printre cele mai populare forme predate in scolile de qigong europene, datorita simplitatii ei (aparente).

Abordarea Gongong este cea originala (descrisa pentru prima data de catre maestrul Taoist Tao Hongjing, in secolul VI), cu sunetele predominant interiorizate si accentul pe vibratie si emotia/energia aferenta fiecarui organ. In fapt, Cele 6 Sunete Vindecatoare (Liu Zi Jue) reprezinta sase metode de expiratie constienta, nu sase cantece, ca atare denumirea mai potrivita ar fi cea de Cele Sase Respiratii ale Vietii.

Practicate corect si consecvent, aceste tehnici echilibreaza energia organelor interne, putand elimina orice dezechilibru si boala. Tehnicile sunt foarte eficiente si in calmarea mintii, eliminand stari precum anxietatea si irascibilitatea.

 

Cursul este predat de Ovidiu Pescarasu

Datorita capacitatii reduse a salii de practica, precum si specificitatii exercitiilor, vor fi doar 6 locuri disponibile.

Adresa exacta in care va fi sustinut cursul (in incinta Metropolitan Residence Aviatiei, in apropiere de Mall Promenada) va fi comunicata, via e-mail, doar celor care vor confirma ferm participarea.

Doresc Participarea la Curs

Daca doriti sa participați, vă rugam sa trimiteti obligatoriu urmatoarele date, odata cu mesajul de intenție / participare la curs:

Operatii pe coloana in trecut(obligatoriu)

Hernii de disc(obligatoriu)

Fracturi de bazin in trecut(obligatoriu)

Afectiuni cardiovasculare(obligatoriu)

Va considerati o persoana

 

 

NOTA: Pentru participarea la acest curs este necesara o declaratie pe proprie raspundere din care sa rezulte ca aveti capacitate de a sustine un efort fizic de intensitate medie. Persoanele cu afectiuni foarte grave ale coloanei vertebrale (hernii de diverse grade), cu hipertensiune arteriala sau cu probleme cardiace severe, nu pot participa.

Acceptarea la curs se va face in urma unei evaluari a starii de sanatate. 

Cele Sase Respiratii ale Vietii – Cele 6 sunete vindecatoare:

  • 噓 XU – „șiu” – pentru Qi Ficat – primavara
  • 呵 HE – „hă” – pentru Qi Inima – vara
  • 呼 HU – „hu” -pentru Qi Splina/Pancreas – toate anotimpurile
  • 呬 SI – „sii” – pentru Qi Plaman – toamna
  • 吹 CHUI – „ciuei” – pentru Qi Rinichi – iarna
  • 嘻 XI – „șii” – regleaza Qi Triplu Arzator – toate anotimpurile

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.