Daca nu-ti este frica de atacuri, inseamna ca nu-ti este frica de durere.
Daca nu-ti este frica de adversar, inseamna ca nu-ti este frica de moarte.
Cand nu-ti este frica de durere si nici de moarte, respiratia se calmeaza si mintea devine clara; esti intr-adevar liber.

 

Cele de mai sus nu se aplica doar in cazurile atacurilor fizice, ci si in cazul celor psihologice.

– Iti poate fi frica de singuratate, caz in care orice despartire va insemna o agresiune care te va dezechilibra.
– Iti poate fi frica de boala, prin urmare vei percepe aerul poluat, mancarea din supermarket, sau pasta de dinti cu fluor, ca pe agresiuni foarte importante.
– Iti poate fi frica de batranete sau de moarte, caz in care orice zi care trece este perceputa ca o agresiune, in timp instalandu-se anxietatea.

Intreaga viata a unei fiinte obisnuite se desfasoara intre agresiuni si reactii la agresiuni, fie ele ale mediului, fie ale celorlalte fiinte care o inconjoara. Evident, sunt percepute ca agresiuni reale doar cele care depasesc un anumit prag de suportabilitate fizica si psihica, peste acel prag declansandu-se o alarma interioara, urmata de frica.
La persoanele mai sensibile, care percep mult mai acut presiunile externe, numarul agresiunilor resimtite devine mult mai numeros, fiindca pragul de alerta este foarte jos. La aceste persoane apar tulburari comportamentale si respiratorii, in ultima faza fiind afectat si corpul fizic. Cel mai sigur tratament impotriva anxietatii consta in cresterea energiei interne, adica a puterii de a face fata permanentelor provocari exterioare, precum si marirea capacitatii de control asupra acestei energii, dar si asupra emotiilor de orice tip.

Un om liber este, in primul rand, puternic psihic.
– degeaba inveti o suta de tehnici self-defense daca in momentul atacului esti inghetat si fara reactie
– degeaba scrii in fiecare zi, pe facebook, ce frumoasa si minunata e lumea, multumind cerului ca existi, daca atunci cand ti se fura portofelul te amarasti de parca viata ta ar depinde de cateva sute de lei; banul da o falsa senzatie de siguranta, iar disparitia lui duce la frica
– degeaba iubesti drepturile omului si pretinzi sa fii respectat, daca atunci cand iti pierzi slujba esti cuprins de frica zilei de maine; te comporti ca un sclav

BREF:
Oamenii traiesc reactiv pentru ca le e frica de ce s-ar putea intampla daca nu ar reactiona corespunzator.
Viata traita in felul acesta nu le mai apartine, totul devine determinat de lumea exterioara; sunt niste marionete ale hazardului. 

Invatand sa elimini frica fizica, sau cel putin sa o mentii la un nivel controlabil, incepi sa simti ce inseamna o viata fara stress, incepi sa respiri in voie si relaxat. Inveti sa lasi agresiunile de orice fel sa alunece pe langa tine, fara ca ele sa te influenteze in vreun fel. In fapt, inveti sa traiesti, fiindca viata omului obisnuit este o continua lupta pe terenul altcuiva, un cosmar din care unii nu se trezesc nici macar atunci cand dorm.

Cursurile mele vor antrena mintea si trupul, vor creste si cultiva energia interna, vor tinti obisnuirea omului cu contactul fizic la orice nivel, cu agresiunea posturala si chiar cu cea verbala. Este foarte important ca omul sa aiba reactii rapide, fara blocaje, iar asta se poate realiza doar prin antrenament. Respiratia va avea un loc foarte important in cadrul cursului; este crucial ca modul in care respiram sa fie relaxat si natural. Evident ca va exista si partea cu tehnici de autoaparare, provenite din artele martiale clasice, dar si din cele moderne, selectia lor facandu-se pe baza eficacitatii si supletii. Este normal sa fie asa, fiindca siguranta corpului fizic induce o stare de confort mental. Tehnicile qigong vor completa si echilibra energetic intregul ansamblu.

Este o abordare total neortodoxa si cursul va fi destul de solicitant fizic si psihic, in mod cert nu va fi pentru oricine; unii sunt atat de obisnuiti cu viata „normala”, plina de „siguranta” exterioara, incat nici macar nu-si doresc altceva, iar altii pur si simplu nu-si dau seama ca teama e termenul care le guverneaza existenta.

Cursul va fi pentru cei care doresc cu adevarat sa treaca dincolo de pragul atitudinii tematoare in fata provocarilor vietii, pentru cei care sunt suficient de deschisi la minte astfel incat sa sparga barierele gandirii conventionale, impuse de societate, pentru cei care vor sa devina regizori in loc de figuranti ai propriilor vieti.
Acestora ma simt obligat sa le dezvalui ca duritatea vietii e rodul propriei atitudini.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.