Încercați să vă focalizați pe un scop, pe o cale. Baleierea intre o mulțime de etichete strălucitoare vă va face să bateți pasul pe loc.

Majoritatea a înmagazinat deja o cantitate de informație care a depășit valoarea critică si a devenit balast. Acest balast întuneca vederea interioară si mintea, vă face greoi si inerți.
Aceeași majoritate este înclinata sa teoretizeze excesiv, tocmai fiindcă balastul informațional împiedică o gândire suplă și relaxată.


Participarea la cursuri, workshop-uri si alte evenimente de „simțit bine”, unde informația redundantă, completata de gâdilatul reciproc pe burta, însoțit de cuvinte frumoase si asigurări stil „o sa fie bine”, vă plafonează într-o lume îngusta a plăcutului, care vă convine, dar nu va ajută sa vedeți realitatea. În acest fel sunteti simpli clienți, nu ființe care doresc cu adevărat să schimbe ceva.
Nu lucrurile care vă plac vă vor ajuta pe calea devenirii. Dorința de a deveni, rămânând în proprii termeni de confort, e o tristă iluzie.

 

Lăsați deoparte teoriile sterile și evenimentele efemere. Lucrați susținut si Experimentați; faceți Sacrificii din plăcerile umane și plăceri din Adevărurile care vi se revelează!


Fixați-va scopul ultim, nu obiective meschine provizorii. Nu va bucurați ca ați sărit o groapă amărâta, fiindcă saltul peste obstacole nu trebuie sa reprezinte un scop în sine. Când ajungi sa creezi un scop dintr-o treapta, te risipești într-o mie de zări și energia ți se disipă fără vreun rost.Privind orizontul ultim, toate obstacolele devin ridicole.
Identificându-ne cu acest orizont, toate obstacolele dispar.

 

 

 

Leave a comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.