Lectii Qigong pentru incepatori – Stilul Gongong

Curs Qigong ONLINE, Stilul Gongong

Susținut de Ovidiu Pescărașu

Prin Zoom Meeting

Exista si cursuri in sala, insa accesibile doar celor care frecventează cursurile online (cursurile sunt in așa fel gândite încât se învață mișcarea online, urmând ca in sala sa fie finisata si corectată)

*

Respirație conectată la mișcări, emoții și atitudine – pentru racordarea la energia universală și pentru readucerea ființei într-o stare de echilibru, pe baza Teoriei Celor Cinci Elemente si Principiului Yin – Yang.


Participarea la cursurile Gongong Qigong se face pe baza achiziționării suportului de curs  „Yoga Daoistă – Qigong Pentru Începători Și Avansați”.

Donațiile sunt opționale, dar atitudinea plină de respect și seriozitate este obligatorie. 

Suportul de curs este disponibil online, livrare prin curier, AICI.

Înainte de a vă înscrie la cursurile regulate trebuie să participanți obligatoriu la câteva (3-4) cursuri gratuite Gongong Qigong (online sau fizic). 


 

 

 

Cei care au achiziționat suportul de curs vor putea aplica pentru cursurile online regulate Gongong Qigong susținute în zilele de luni si joi, cu incepere de la orele 19:20, in urma unui interviu online pe tema motivației participării (care poate fi și telefonic). 

*

Achiziționarea suportului de curs nu implică automat acceptarea la cursuri. 

*

Acceptarea la cursuri depinde de motivația și atitudinea aplicantului. 

In cadrul cursurilor regulate vor fi predate tehnici utile pentru liniștirea minții și echilibrarea energetică a întregului corp: 

 • eliminarea emoțiilor impure (furie, teamă, îngrijorare etc),
 • creșterea încrederii în forțele proprii,
 • îmbunătățirea echilibrului și coordonării,
 • creșterea puterii de concentrare,
 • tratarea dezechilibrelor organelor interne conform medicinei tradiționale chineze (ficat-vezica biliară, rinichi-vezica urinară, splina-stomac-pancreas, plamani-intestin gros, inima-intestin subțire),
 • tratarea anxietății,
 • tratarea atacurilor de panică
 • importanța posturii corecte (exemplificări) (teorie+practică)
 • importanța respirației (tehnici de respirație) (teorie+practica), cu aplicații directe asupra emoțiilor
 • alinierea si echilibrarea coloanei vertebrale,
 • managementul greutății corporale
 • tehnici de colectare a energiei (Qigong-ul Inimii, Respirația Corporală) (teorie+practica)
 • tehnici de cultivare și rafinare a energiei  (Ba Duan Jin), cu aplicații directe asupra organelor interne
 • importanța relaxării minții (meditație / concentrare / focalizare) (teorie+practică)
 • importanța practicării Qigong

*

„În finalul călătoriei vei înțelege că tu ești și cel rău și cel bun, în egală măsură și în același timp. Atunci vei înțelege că lumina nu e diferită de întuneric și că adevărul este doar o minciună acceptată într-un sistem de valori potrivit ei.
Atunci vei fi în armonie cu întreaga manifestare și nemanifestare, vei fi vidul și întregul. Unitatea și infinitul vor fi cuprinse în tine.”   – Prolegomene Gongong

*

Considerăm că acest format de inițiere Gongong Qigong este cel mai util, având în vedere că informația din suportul de curs poate fi consultată ulterior oricând, spre deosebire de un curs standard. În plus, informația prezentată în carte depășește cu mult pe cea care poate fi predată într-un singur curs pentru începători.

Suportul de curs este disponibil online, livrare prin curier, AICI.

 

Doresc Participarea la Curs Qigong

Daca doriți sa participați, vă rugăm să trimiteți obligatoriu următoarele date, odată cu mesajul de intenție pentru participarea la curs:

Afectiuni cardiovasculare(obligatoriu)

 

Dacă nu este momentul potrivit pentru tine, este în regulă. Oricum vor fi susținute conferințe periodice gratuite, care îți vor fi oferite cu drag și considerație. Aboneaza-te la newsletter aici, pentru a le afla din timp! sau înscrie-te pe grupul Whatsapp în care aceste cursuri sunt avertizate.

Trecere în revista a suportului de curs qigong pentru incepători

 

„Qigong-ul (Yoga Daoista) înseamnă măiestria lucrului cu propria energie, înseamnă liniște, tărie și flexibilitate a corpului și a minții.”

*

 

Dacă nu este momentul potrivit pentru tine, este in regulă. Oricum vor fi susținute conferințe periodice gratuite, care îți vor fi oferite cu drag și considerație. Abonează-te la newsletter aici, pentru a le afla din timp!

NOTA: Pentru participarea la acest curs este necesara o declarație pe proprie răspundere din care sa rezulte ca aveți capacitate de a susține un efort fizic de intensitate medie. Persoanele cu afecțiuni foarte grave ale coloanei vertebrale (hernii de diverse grade), cu hipertensiune arteriala sau cu probleme cardiace severe, nu pot participa. Doamnele însărcinate pot participa la cursuri doar până în luna a șasea de sarcină. 

Acceptarea la curs se va face in urma unei evaluări a stării de sănătate. 

 

Conferinta „Sexualitate si Rinichi in Perioada Iernii” – Acces Liber

Eveniment gratuit – Gongong Qigong
„Qigong cu O”

Miercuri 14 decembrie 2022, orele 20:22
Conferinta „Sexualitate si Rinichi in Perioada Iernii” – cu Ovidiu Pescarasu
Acces Liber

In traditia chineza, energia organelor sexuale este strans legata de cea a rinichilor.
Vor fi prezentate aspecte ale legaturii energetice Rinichi – Organe Sexuale si sfaturi practice pentru aducerea rinichilor in stare de sanatate si mentinerea lor in forma energetica maxima, cat si pentru o sexualitate sanatoasa si controlata (hrana benefica, obiceiuri dezechilibrante energetic in perioada rece etc).

Evenimentul va fi transmis via Zoom Meeting

Cei interesați sunt invitati sa se înscrie în grupul WhatsApp dedicat evenimentelor gratuite, https://chat.whatsapp.com/HW3qPBKDVlUEyj8uzG8J4V, in care vor fi postate datele de conectare Zoom Meeting, in ziua evenimentului.

Colectarea energiei prin Floarea de Lotus

Colectarea Energiei prin Floare De Lotus este un exercitiu specific Gongong Qigong, prin care se realizeaza colectarea energiei din Univers si concentrarea / cultivarea ei in Xia Dantian (depozitul de energie al organismului).

Pozitia de pornire:
Picioarele departate, varfurile degetelor orientate spre exterior, genunchii usor flexati, greutatea corpului in centrul talpilor, in punctele Yong Quan, nu pe varfuri sau pe calcaie; simtim talpile cum prind radacini, umerii sunt relaxati, spatele drept, mainile atarna natural pe langa trunchi, crestetul capului este ,”lipit de cer”

Tehnica de executie:
Inspir: se inspira in abdomenul inferior, mainile pornesc intr-un cerc in dreptul plexului solar, colectand energie pe un arc de cerc; privirea in fata
Expir: privirea intre degete, simtim energia colectata in intregul corp si in brate (o coloana care energizeaza corpul)
Inspir: Bratele se strang la piept, cu palmele catre plexul solar, introducand energia colectata in corp; privirea in fata, umerii relaxati; simtim acumularea energiei in Zhong Dantian
Expir: palmele coboara catre abdomen, coboram energia in Xia Dantian
Inspir: palmele se deschid mult in lateral (ca o floare de lotus), cu palmele orientate in sus, privirea in fata, umerii relaxati, genunchii se flexeaza, ca si cum am fi asezati pe un scaun; focalizam in Xia Dantian si in palme, simtim echilibru energetic si fizic
Expir: palmele fac o miscare de unduire in forma cifrei 8; bratele se intind mult in lateral, pentru a colecta energie de la marginile universului, simtim colectarea energiei prin palme si prin brate
Inspir: ducem bratele in fata (fiind constienti de energia colectata prin brate si palme) in cerc, in dreptul Zhong Dantian, simtim o coloana de energie intre brate care patrunde in intreg corpul; privirea in fata, ne ridicam si revenim cu genunchii usor flexati
Expir: bratele se mentin in cerc in dreptul plexului solar, privirea intre degete, pentru a focaliza energia intre brate
Inspir: palmele de duc in dreptul Zhong Dantian, introducem energia in corp, simtim plexul solar
Expir: palmele coboara odata cu energia in Xia Dantian

Forma de incheiere: palmele se aseaza una peste alta 2-3 degete sub ombilic, mana dreapta peste cea stanga la barbati si mana stanga peste cea dreapta la femei, cu centrul palmelor pe Xia Dantian; inchidem ochii si simtim energia acumulata, pe tot parcursul exercitiului, concentrandu-se in acest punct.

 Beneficiile practicarii acestui tip de colectare energetica, sunt:

 • cresterea energiei interne
 • imbunatatirea echilibrului
 • energizarea Triplului Incalzitor (implicit a organelor interne)
 • dezvoltarea senzitivitatii palmelor

Colectarea Energiei prin Floare De Lotus este un exercitiu Gongong Qigong predat in cadrul cursurilor regulate.

 

Exercitii pentru slabit – qigong pentru reglarea metabolismului

Obezitatea este un flagel care a cuprins deja marea majoritate a tarilor dezvoltate economic. Lumea este obsedata de diete pentru slabit, uitand ca acestea trateaza cauza sub aspect superficial.
Exercitiile pentru slabit in abordarea Gongong Qigong functioneaza pe principiul reglarii metabolismului, redobandirea greutatii optime fiind facuta natural, fara a agresa in niciun fel organismul.

 

Ce exercitii usoare pentru slabit sunt indicate

 • Secventa Ursului din Qigong-ul Celor Cinci Animale (video mai jos) – o tehnica usor de retinut si executat, care deblocheaza energetic incalzitorul median, implicit organele interne din aceasta zona (splina, stomac, pancreas, ficat, vezica biliara).

 • „Respiratia Broastei de Jad” – un exercitiu foarte eficient, bazat pe respiratie abdominala directa, executat intr-o postura accesibila si intr-o stare mentala zambitoare si relaxata.
 • Pentru toate categoriile de obezitate este indicat Zhan Zhuang-ul Degetelor Sabie, o tehnica simpla in aparenta, dar foarte puternica si destul de dificil de realizat chiar la un nivel mediu. Acest exercitiu aduce slabirea ca o consecinta a reglarii fluxului qi-ului (deci la nivel energetic), organismul ajungand in faza de autoreglare a functiilor, implicit a metabolismului. Pentru a avea rezultate cel putin rezonabile, trebuie sa practicati acest exercitiu qigong timp de cel putin 30 de minute zilnic, in pozitie medie. Este neaparat necesara secventa doi a exercitiului, cea a baterilor intregului corp, pe meridiane, secventa care ajuta la deblocarea meridianelor energetice si la restabilirea curgerii firesti a qi-ului in tot organismul. In cazul in care suntem in situatia in care timpul este insuficient pentru ambele secvente, se va executa doar secventa a doua (cea de shou gong, de incheiere si armonizare), in niciun caz doar prima.
 • Pentru cei care vor sa echilibreze armonios corpul, „Yi Jin Jing” (video mai jos) este un exercitiu compus din 12 forme, care lucreaza si solicita tendoanele, muschii si ligamentele, in acelasi timp regland energetic meridianele corespunzatoare organelor interne Yin (splina-pancreas si rinichii sunt de interes principal pentru slabire).

 • „Desparte Cerul si Pamantul”, una dintre cele opt forme ale Brocartului de Aur in 8 Sectiuni, poate fi practicata intr-o varianta care focalizeaza pe centura mediana. Tonifiind energetic splina si pancreasul, acest exercitiu are efect benefic in curele de pierdere a greutatii, dar si in cele in care dorim sa castigam in greutate.
 • „Ridicarea Celor Cinci Organe” (video mai jos), exercitiu facut popular de catre Maestrul Wang Pei-Sheng, combina focalizarea mentala pe organele interne ale corpului, cu miscari simetrice si relativ solicitante.

 • „Roata Magica”, tehnica destinata splinei, pancreasului si stomacului, un exercitiu simplu si placut de auto-masaj, indicat a fi practicat dupa mese, dar care poate fi executat oricand dorim o energizare a sistemului digestiv.
 • „Dragonul inoata spre lumina”, tehnica putin mai dificila, dar extrem de eficienta in lupta cu greutatea corporala in exces. Face parte din Rutina pentru Longevitate, predata in cadrul cursurilor Gongong pentru avansati.

 

Este foarte adevarat ca aceste exercitii nu vor avea un efect atat de rapid precum infometarea printr-o dieta la moda, dar efectul va fi acela de a obtine o stare de sanatate si de reglare a organismului, proces in urma caruia greutatea va reveni, in mod firesc si absolut nefortat, in parametri normali. In plus, efectul yoyo, atat de frecvent intalnit la cei care isi distrug organismul aplicand diete citite pe internet, este inexistent.

 

Exercitii Pentru Splina, Stomac si Pancreas – Acces Liber

Exercitii Pentru Splina, Stomac si Pancreas

Curs Qigong Online – Acces Gratuit
Marti, 22.02.2022, orele 19:20

Curs susținut de Ovidiu Pescărașu

Pe 22.02.2022 accesul la Cursul Standard Qigong va fi cu Acces Liber
(nivel incepatori)


Vor fi lucrate Exercitii Pentru Splina, Stomac si Pancreas – de ajutor in controlul gandirii obsesive, in managementul greutatii corporale si in imbunatatirea calitatii sistemului imunitar (inclusiv pentru boli autoimune)

Înscrieri Aici

„Accesul la acest curs este liber, cu conditia ca participantul sa aiba camera video pornita si sa lucreze exercitiile predate. Se doreste o impartasire a unor tehnici utile, care nu pot fi asimilate stand tolanit pe canapea si privind o transmisie video. Teoria fara practica a nascut circul spiritualitatii moderne.”

 

Trei Exercitii Qigong Pentru Energizarea Rinichilor – Live Youtube

„Qigong cu O”

Miercuri 22 decembrie, orele 20:10, acces liber
Exercitii pentru Sanatatea Rinichilor – cu Ovidiu Pescarasu

Vor fi prezentate trei tehnici Qigong
„Fantana Vietii”, „Tehnica Expiratiei Chui”, „Respiratia Gongong”

Evenimentul va fi transmis via Youtube Live

Exercitiile sunt usor de executat, nu necesita conditie fizica deosebita.
Cei care vor dori sa lucreze odata cu profesorul sunt sfatuiti sa poarte imbracaminte lejera, care sa nu restrictioneze miscarile si curgerea energiei.
Intrebarile referitoare la tehnici se vor face prin chat Youtube (setarile Youtube necesita sa fiti abonati la canalul Youtube Gongong pentru a utiliza chat-ul)

Cei interesați de mai multe oportunități gratuite sunt sfatuiti sa se înscrie în grupul WhatsApp dedicat evenimentelor gratuite -> https://chat.whatsapp.com/HW3qPBKDVlUEyj8uzG8J4V

 

* * *

Program în intregime gratuit, dedicat popularizării stilului Gongong Qigong. Vor fi organizate cursuri online cu acces liber, pentru toți cei care doresc sa obțină de la viață ceva mai mult decât o senzație de „bine”. Fiindcă binele este relativ, confortabil, uman, spre deosebire de realitatea ultimă care este divină.

Fiecare ființă are propria-i cale de salvare. Găsește-o regăsindu-te!

Toate manifestările din proiectul „Qigong cu O” au ca ultimă țintă revelarea adevărului ultim, pe parcurs bifând etape precum sănătate fizică și relaxare mentală.

Lista evenimentelor este in continua completare, noi evenimente vor fi adaugate frecvent.
Toate evenimentele de mai sus sunt gratuite.

 

O mare parte dintre workshopuri vor fi publicate pe Youtube, deci Aboneaza-te la canalul Youtube Gongong pentru a le viziona oricand doresti

Toate detaliile privind manifestările din cadrul proiectului vor fi avertizate in grupul Whatsapp Qigong cu „O” și prin intermediul newsletterului (la care va puteti inscrie completand formularul de mai jos).

Notă importantă: datele de acces la evenimente vor fi transmise doar pe grupul Whatsapp, din considerente de securitate.

Află din newsletter despre manifestările proiectului Qigong cu „O”
* indicates required

Energia Sexuala si Yoga Daoista

Conferinta despre energia sexuala in viziunea Gongong Qigong – Yoga Daoista

 • Definirea energiei sexuale
 • Intelegerea mecanismelor energetice care stau la baza sexualitatii
 • Controlul sexualitatii
 • Folosirea energiei sexuale ca trambulina spre divinitate

Conferinta Online Sustinuta de Ovidiu Pescărașu prin platforma Zoom Meeting

Conferința va fi reprogramată pentru luna septembrie

Pentru o intelegere corecta a tehnicilor ce vor fi prezentate in sectiunea referitoare la controlul energiei sexuale, este indicat sa aveti cunostinte despre Qigong (Yoga Daoista), cel putin la nivel de incepator, pentru a fi familiarizati cu terminologia, cu zonele si traseele energetice importante, la care se va face permanent referire in conferinta.
Cei care nu sunt familiarizati cu aceste informatii, le pot gasi in Cartea “Yoga Daoistă – Qigong Pentru Începători Și Avansați” – Forme Energetice pentru Cultivarea Trupului și Spiritului. Nu este o tehnica de vanzare a cartii, ci un sfat referitor la cum puteti intelege anumite aspecte energetice, fiindca oricat de inteligenti si plini de cunostinte am fi, un sistem trebuie studiat in profunzime, nu doar receptat superficial. Puteti participa la conferinta si fara a studia aceste prolegomene.

Inscrieri aici -> facebook.com/qigong.gongong/, printr-un comentariu in care exprimati ce asteptari aveti de la aceasta conferinta sau ce ati dori sa cuprinda. Comentariile de tipul „particip, da…”, nu vor fi luate in considerare. Veti primi detaliile de conectare via Facebook Messenger.

Despre avansarea in practica Qigong

Când ajungi la un anumit nivel în practica Qigong, s-ar putea să simți că nu mai progresezi. Acest lucru se datorează faptului că ai mers atât de departe cât poate gestiona corpul fizic. Următorul pas este să dezvolți mintea și inima.

Dacă ești încă încăpățânat, supărăcios sau nerăbdător, acest lucru înseamnă că organele tale interne nu sunt suficient de echilibrate. Fiindcă nu este suficient să antrenezi doar corpul, ci trebuie să educi și atitudinea, care ține de „inimă”, de spiritul ei.
Una dintre modalitățile de a educa inima este meditația. Meditația ne ajută să „liniștim” energia, ajutând la calmarea emoțiilor, astfel încât să putem deveni sănătoși și echilibrați.

O altă metodă de a antrena spiritul inimii este prin practicarea Celor Cinci Virtuți / Comportamente. Acestea sunt reprezentate de: compasiune, loialitate, bunătate, înțelepciune și încredere.

Dintre acestea, loialitatea a fost una dintre cele mai importante, deoarece dacă o persoană este loială, aceasta înseamnă și că este stabilă și se poate construi pe o bază bună. Dacă o persoană se schimbă întotdeauna de la un lucru la altul sau nu își poate ține cuvântul, atunci niciunul dintre celelalte comportamente bune nu se poate dezvolta corespunzător, rămânând la un nivel superficial.

Cele Cinci Virtuți reprezintă tehnici foarte puternice, care practicate consecvent, alături de meditație, vor purifica mintea și inima, facilitând accesul practicantului la universuri spirituale superioare.

 

 

Conferinta despre „Alimentatie, Post si Meditatie” 

Conferința va explica importanța alimentației în echilibrul energetic care stă la baza unei vieti si spiritualități sănătoase, importanța postului total în purificarea trupului și minții. În ceea ce privește meditația, va fi abordata in unitatea ei cu cele două menționate anterior.

Conferință ONLINE Gongong Qigong

Alimentație, Post și Meditație

2 martie ora 19:10

Participarea pe baza de donatii optionale, care se vor indrepta spre o mini-campanie de ajutorare a animalelor fara stapan.
Nu exista donatie recomandata.

– Cei care sunt implicati in proiecte de ajutorare a animalelor fara stapan sunt sfatuiti sa nu faca donatie.
– Cei care au o situatie financiara instabila, sunt sfatuiti sa nu doneze.
– Cei care considera ca nu este normal sa faca o donatie, din varii motive, sunt rugati sa participe fara sa doneze

Conferința va fi transmisă prin platforma Zoom meeting.

Daca doriti sa participați, vă rugăm să trimiteți obligatoriu următoarele date, odată cu mesajul de intenție pentru participarea la curs:

 

Cele 13 Miscari Ale Calugarului – Luohan Qigong

Suita de tehnici dedicata avansatilor „Cele 13 Miscari Ale Calugarului” poate fi abordata cu succes doar dupa ce practicantul Qigong a dobandit nivelul echilibrului stabil si al energiei fluide.

Echilibrul stabil isi are radacinile in posturile statice (spre exemplu Zhan Zhuang), in vreme ce energia fluida izvoraste din deblocarea tuturor jonctiunilor corpului (prin practicarea Brocartului In 8 Sectiuni sau Yi Jin Jing), acesta devenind unitar.

In video este exemplificata forma numarul trei, „Calugarul Lenes Isi Aranjeaza Perna”

Exercitii pentru rinichi

Iarna, rinichii sunt organul senzitiv, „deschis”, ca atare este necesar ca in aceasta perioada sa fie protejati (printr-un stil de viata adecvat) si energizati cu ajutorul tehnicilor specifice qigong.

Exercitii pentru sanatatea rinichilor:

 • Masarea rinichilor
 • Baterea rinichilor
 • Masarea Urechilor
 • Masarea si baterea Yong Quan
 • Respiratia Gongong
 • Respiratia Ming Men
 • Ridicarea rinichilor
 • Întărirea rinichilor
 • Fantana Vietii
 • Forma numarul 6 din „Brocartul in 8 Sectiuni
 • Repunerea soarelui pe orbita cu focalizare rinichi – Ming Men
 • Forma numarul 7 din Yi Jin Jing („Noua duhuri trag sabia”)
 • Forma numarul 12 din Yi Jin Jing („Dragonul isi cauta coada”)
 • Cultivarea de energie cu concentrare pe rinichi
 • Respiratia de tip „Chui” (din „Cele sase respiratii ale vietii„)

 

La jumatatea lunii decembrie va fi organizata o conferinta (acces liber) cu tema „Sanatatea Rinichilor in Perioada Iernii”.
Conferinta va fi anuntata prin newsletter.

*

Carte Qigong pentru incepatori – Yoga Daoistă

Cartea Qigong – Yoga Daoistă Pentru Începători Și Avansați

Forme Energetice pentru Cultivarea Trupului și Spiritului

Editie noua, revazuta si adaugita in 2024

Ediția a II-a revăzută si adăugită
ISBN: 978-606-028-454-3
200 pagini, format 13×20 cm

 

 

Extrase din cartea – suport de curs qigong

„Sub aspect tehnic, posturile din Yoga indiană nu au absolut nicio legătură cu Yoga Daoistă. Yoga Daoistă nu înseamnă asanas executate pe fond sonor chinezesc. Însă, dincolo de formă, cele două yoga sunt același spirit, exprimat diferit.

Numite Daoyin, sau Yoga Daoistă de către alții, aceste tehnici energetice reprezintă în fapt întoarcerea omului la propria natură, integrarea spiritului în universalitate, armonizarea individului cu restul manifestării.

Trebuie să rețineți că autorul consideră aceste tehnici ca fiind pașii de început în dezvoltarea individuală, lucrul strict energetic menținând practicantul la nivelul unui meșteșugar mediocru. Adevărata maiestrie constă în transcenderea formelor și în practicarea acestui Qigong, Daoyin sau Yoga Daoistă, în fiecare clipă a existenței.

Tehnica în sine, indiferent cât de bine ar fi executată, înseamnă nimic dacă spiritul practicantului nu este curat și lipsit de orice fel de impurități.”

 

*

„Este spus, din vechime, că respirația reprezintă puntea dintre planul fizic și cel energetic.
Mai mult decât atât, o respirație corectă pune bazele unei dezvoltări spirituale armonioase. Primul pas în atingerea unei respirații corecte (fluente, profunde și echilibrate) îl reprezintă conștientizarea acesteia. În primă fază, aceasta presupune doar îndreptarea atenției practicantului spre modul în care respiră, spre felul în care corpul fizic efectuează acest proces.

Majoritatea oamenilor respiră superficial, undeva până la nivelul plexului solar. Acest tip de respirație arată prezența unor blocaje energetice la nivelul diafragmei (aflată imediat sub plexul solar) lucru care face ca energia să se acumuleze sus, în dreptul pieptului. Acest lucru duce, în marea majoritate a cazurilor, la experimentarea unor emoții exacerbate, hrănite tocmai de această energie în exces la nivelul inimii. În tradiția chineză și nu numai, inima este considerată casa sentimentelor; ca atare, prezența unei energii în exces la acest nivel va duce la hrănirea acestor emoții și la creșterea lor necontrolată.”


 

Bufnița înțeleaptă rotește capul (vindecarea celor 7 vătămări și 5 suprasolicitări)

4.1. Expirăm și rotim capul cât se poate de mult în spate, înspre stânga. Când am ajuns cu rotirea la maximum, forțăm puțin rotirea capului, pană se mișcă umărul (nu mișcăm umărul pentru a obține mișcarea capului). Bărbia este retrasă, iar privirea este la nivelul ochilor. Aruncăm în spate toate emoțiile impure (grijile, stresurile, supărările)
Inspirăm și aducem privirea în fața, lăsăm totul în urmă și privim înainte.
Se execută în același mod și pe partea dreaptă.

Prin practicarea acestui exercițiu se deblochează meridianele energetice din zona gâtului, un pasaj foarte important între cap și trunchi. Dacă această joncțiune este blocată, organele nu mai alimentează corespunzător creierul cu energie, iar acesta începe treptat să nu mai controleze corect funcționarea organelor interne, acestea începând să lucreze deficitar.
Prin rotirea capului stânga-dreapta se lucrează asupra zonei cervicale, ameliorând și chiar vindecând afecțiunile coloanei din zona respectivă.
Se detensionează mușchii și tendoanele din zona gâtului și toracelui superior, rezultând un efect benefic asupra umerilor.

*

„Una dintre putinele carti qigong care abordeaza aceasta arta intr-un stil modern, stiintific si structurat. Aspectul spiritual nu este neglijat, multe dintre tehnicile tehnicile prezentate in carte avand dimensiuni aplicabile dincolo de corpul fizic. ” – Cititorul.net

 

Cursurile si conferintele lunii septembrie

Lista cursurilor si conferintelor Gongong programate in luna septembrie 2020:

• 2 septembrie, 19:10  – Conferinta Despre Lucrul cu Energia Sexuala si Despre Dependente (acces liber, detalii si inscrieri aici)

• 15 septembrie, 19:10 – Conferinta despre Echilibrarea Greutatii Corporale (acces liber, inscrierile vor incepe pe 3 septembrie)

• 22 septembrie, 19:10 – Curs de Initiere in Yoga Daoista – Gongong Qigong (detalii si inscrieri aici)

Cursurile regulate se desfasoara in zilele de luni, marti si joi, intre orele 19:10 – 21:10. La cursurile regulate pot participa doar cei care au participat la un curs de initiere.

Toate cursurile si conferintele vor fi transmise online, prin intermediul platformei Zoom Meeting.

Despre Energia Sexuala | Despre Dependente – Conferință ONLINE Gongong Qigong – Yoga Daoista

Despre Energia Sexuala | Despre Dependente

– definitii, constientizari, control
– ce constructii energetice stau in spatele acestora

Conferință ONLINE Gongong Qigong – Yoga Daoista
2 septembrie ora 19:10

Cei care doresc să participe, sunt rugați să isi exprime intentia printr-un comentariu, aici. In comentariu sunteti rugati sa scrieti de ce doriti sa participati la aceasta conferinta gratuita.

Instrucțiunile de conectare vor fi trimise, prin mesaj privat Facebook.

Conferința va fi transmisă prin platforma Zoom meeting.

Sfericitate

De ce viața trebuie să ne fie corectă, dacă înțelepciunea spune că totul e iluzia minții noastre?

Pentru că iluzia creată de o minte echilibrată, dă naștere unor universuri frumoase.

 

 

Despre Ego, Orgoliu, Trufie – Conferință ONLINE Gongong

Despre Ego, Orgoliu, Trufie

– definitii, constientizari, tratament
– ce dezechilibre energetice stau in spatele acestora

Conferință ONLINE Gongong Qigong – Yoga Daoista
15 mai ora 19:10

Sunt doar 10 locuri disponibile.

Cei care doresc să participe, sunt rugați să isi exprime intentia printr-un comentariu, aici. In comentariu sunteti rugati sa scrieti de ce doriti sa participati la aceasta conferinta gratuita.

Instrucțiunile de conectare vor fi trimise, prin mesaj privat Facebook, doar celor pe care credem ca aceasta conferinta ii poate ajuta.

Conferința va fi transmisă prin platforma Zoom meeting.

Qigong pentru Coloana Vertebrala – Curs Echilibrare si Energizare

Echilibrarea si Energizarea Coloanei – Qigong pentru Coloana Vertebrala

În cadrul cursului de Qigong pentru Coloana Vertebrala vor fi analizate deficiențele posturale și dezechilibrele datorită cărora apar probleme ale coloanei vertebrale. Vor fi predate: – importanța posturii corecte (teorie+practică) – tehnici de energizare a coloanei vertebrale („Colectarea de Energie prin Mișcări Asemănătoare Larvei”, „Dragonul Înoată spre Lumină”, forme din „Ba Duan Jin„, forme din „Yi Jin Jing”) – exerciții specifice pentru alinierea coloanei vertebrale Cursul este predat de Ovidiu Pescarasu. Datorită capacității reduse a sălii de practică, precum și specificității exercițiilor, vor fi doar 6 locuri disponibile.

Doresc Participarea la Curs

Daca doriti sa participați, vă rugam sa trimiteti obligatoriu urmatoarele date, odata cu mesajul de intenție / participare la curs:

NOTA: Pentru participarea la acest curs este necesara o declaratie pe proprie raspundere din care sa rezulte ca aveti capacitate de a sustine un efort fizic de intensitate medie. Persoanele cu afectiuni foarte grave ale coloanei vertebrale (hernii de diverse grade), cu hipertensiune arteriala sau cu probleme cardiace severe, nu pot participa. Acceptarea la curs se va face in urma unei evaluari a starii de sanatate. 

Conferinta: Eliminarea Emotiilor Impure prin aplicarea Teoriei Celor 5 Elemente

Toate emoțiile exacerbate au rădăcina in dezechilibrul energetic al organelor interne, precum și în modul subiectiv al individului de a percepe aceste tipuri de dezechilibre energetice.

Conferința tratează modalitățile prin care aceste emotii impure pot fi calmate și chiar eliminate, cu ajutorul Teoriei Celor 5 Elemente (Cele 5 Tipuri de Energie).

Bucuresti, ianuarie 2020, orele 19:20

Conferinta susținută de Ovidiu Pescarasu.

Accesul la conferință este gratuit, condiționat doar de înscrierea online, care se va face completând (integral) formularul de mai jos. Adresa exacta a salii in care va fi sustinut (in incinta Metropolitan Residence, in apropiere de Mall Promenada) va fi comunicata, via e-mail, doar celor care vor confirma ferm participarea.

Atentie, pe toata durata conferintei se va sta pe sol (turceste, sukhasana, semilotus, siddhasana etc).

 

Operatii pe coloana(obligatoriu)

Hernii de disc(obligatoriu)

Afectiuni neurologice(obligatoriu)

Afectiuni cardiovasculare(obligatoriu)

Episoade de anxietate/depresie(obligatoriu)

Atacuri de panica(obligatoriu)